Nu ni ska ni få ett middagstips, från min farmor till mig, och nu från mig till er!
Jag följer aldrig recept slaviskt så ni får göra detsamma och freestyla lite, u can do it!
Basilikabakad lax!
Detta behöver du: lax (brukar bli lagom med 1 "bit" /pers), en kruka färsk basilika, creme fraiche (5dl blir lagom till 3-4 bitar lax), 3 stora tomater (om ni gör 3-4 portioner), salt och peppar.
Skålla tomaterna och skär sedan i bitar. Blanda tomaterna med creme fraiche, klippt basilika, salt och svartpeppar i en skål. Lägg bitarna med lax i en form och häll på smeten du nyss gjort. In i ugnen tills laxen e klar, ca 20 minuter. Garnera sedan med de finaste basilikabladen du hittade, glöm inte att välja ut dom innan du klipper sönder den i skålen :) Servera med pasta, råris eller potatis, vi brukar köra på fullkornspasta som vi tycker e godast!
MUMS!
Hojta gärna till om du tillagar denna och betygsätt sen i kommentarsfältet.
För mig blir det en klar 3/5..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar