17 april 2012

Saftiga kycklingbiffar á la LCHF

1 kg kycklingfiléer/kycklinglårfiléer 
2 ägg 
2-3 schalottenlökar (jag uteslöt lök då jag e allergisk)
2-3 klyftor vitlök 
2-3 tsk salt 
6 krm vitpeppar 
1-2 tsk sambal oelek
150 gram färskost 

Smör att steka i 
Chilipulver


Kör kycklingfiléer/kycklinglårfiléer i assistenten till färs (eller köp färdig kycklingfärs). Skala och hacka löken samt vitlöken fint. Blanda lök, salt, vitpeppar och sambal oeleken med kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt äggen och färskosten, blanda till en jämn färs. Bryn smör tillsammans med lite chili och stek dina biffar. Det är lite kladdigt och joxigt men lättast är att klicka ut en redig klick av kycklingsmeten i stekpannan och sedan platta till. Stek biffarna 2-3 minuter/sida (viktigt att de blir helt genomstekta). Vi åt dessa med en klick turkist yoghurt och en god sallad..

Denna sats räcker till en middag för ca 4 personer!




Inga kommentarer: