11 februari 2012

De fantastiska bountybollarna

Bountybollar LCHF 25 st
receptet hittade jag här


1/2 dl 
75 g kokosolja (jag använder cocosa med smak)
200 g riven kokos
1 dl vispgrädde
1 dl kokosmjölk
100 g mörk choklad 70 %
25 g mörk choklad 86 %
(jag använder bara 100g 86% choklad)
Gör så här:
Smält LCHF-socker och kokosolja i en kastrull.

Tillsätt kokos, kokosmjölk, vispgrädde och låt det sjuda.

Rör samman allt och låt sedan smeten stå 1 timme i kylen och vila.

Forma degen till 25 runda bollar.

Sätt in bitarna i frysen och låt vila 1 timme.

Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller mikron.

Doppa kokosbitarna i chokladen.

Förvara i kylen.


Lchf-socker e att du blandar 2 1/2 dl sukrin eller sötin-strö med 1/2 tsk steviapulver (den sorten som e 100ggr sötare än socker)


här ser ni vilket kokosfett jag använder, frågan e bara vad det gör i vårat fest-grupp-foto??

1 kommentar:

Sara sa...

Haha, men det är en jäkla bra bild!!!