14 april 2012

LCHF-Pasta



Jag e så glad (doing the happydance!), pastan blev över förväntan och det var så smaskigt! Nästa gång tänkte jag experimentera lite och köra med smaksatt färskost! Ja, det var alltså den här pastan jag åt till körttärssåsen, inte "vanlig" pasta heller...

4 st ägg
125 g färskost (jag använde philadelphiaost)
1/2  dl fiberhusk

Tillägg: Gömde helt bort att skriva att jag hade i någon nypa salt med!
Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Kan med fördel läggas över på två plåtar så blir degen ännu tunnare!  Man kan även bara fördela så tunt man kan med en slickepott.
Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan tunna strimlor av degen! Jag använde pizzaskärare! (Eller rulla ihop och klipp!)
Den är sedan klar att användas! Du kan även frysa eller förvara i kylskåp i några dagar och sedan bara värma.
Receptet hittade jag hos the one and only inom lchf-recept!


1 kommentar:

lovisa sa...

spännande! måste prova:))