10 januari 2012

Thailand - Koh Samet

Om speedboatresan till Koh Kood var hemsk, då var speedboatresan från Koh Kood rena helvetet! Resan med båten skulle ta 1h påstod dom, men det tog nog 2h. Vårat hotell var det första stoppet så vi fick guppa omkring och plocka upp folk från vartenda hotell längs hela ön. Och det guppandet i stora vågor, oj oj, där var jag väldigt nära att göra ngt dåligt..Men efter 2h var vi tack och lov framme vid en pir i Trat. Där väntade en taxi som skulle ta oss till Koh Samet-piren. Resan tuffade på bra och vid eftermiddagstid var vi framme.. Vi åkte sedan med den minsta motorbåten ut till Koh Samet, med en riktigt stekig thailändare (lyckades inte ta något smyg foto på han). Vi klev av båten och fick en chock! Vart e vårat fina lugna Koh Samet?? Vart kommer alla människor ifrån?

Vi gick på stranden (Hat sai kaew) en bit och letade efter det hotell vi bodde på för två år sedan. Jag e fortfarande helt chockad över hur många hotell som kan få plats vid en strand.. Vårat mysiga Koh Samet :( Nåja, vi hittade det gamla hotellet men det hade sunkat till sig efter några år så Pix och Viktor fick uppgiften att gå runt och leta efter ngt bra hotell medan jag och Julia satt på stranden och vaktade all packning. Sen kom dom tillbaka; för dyrt, för långt från stranden, för sjaskigt, osv kom dom med. Men typ där vi satt hade dom varit men det var lite för dyrt för standarden rummen höll. Så jag o Jullan gick dit och flörtade till oss ett riktigt bra pris, ni skulle sett deras miner när killarna kom sen, hahaha..

Där fick vi två fina connectade bungalows och vi kände att här har vi det bra. Dagarna rullade på här med och det var sol varje dag! Rysslass efter rysslass kom dock till stranden varje dag och occuperade allt som kom deras väg. Stringbikinirumpor vart ögat än tittade, det lämnades knappast ngt åt fantasin där inte, haha! Vi kom på att vi skulle ha "halv åtta hos mig"- där var och en fick välja matställe en kväll och sedan skulle vi betygsätta och sista kvällen skulle vi äta på det vi tyckt var bäst och den som hade det stället som sitt skulle få den måltiden gratis! Men vi hann ju bara halvvägs, sen kom våran smocka i ansiktet, inbrottet...

Orkar inte skriva ngt mer om det, men ni kan läsa allt här. Och FAN vad det har krånglat till allt!! Försäkringar, spärrade iphones, ingen identitet, besök på ambassaden, ngt annat ställe långt åt helvete där taxichaffören som körde oss var dum i huvudet så tillslut körde vi en springnota! ÅT HELVETE med er som tog allt, jag hatar er!

SÅ Koh Samet kommer vi aldrig åka till igen, aldrig!
Och jag ber er, hotellet Grand view resort på Hat sai kaew stranden, bo aldrig där! Hotellet e inblandat på ett eller annat vis, annars hade detta aldrig kunna hänt! Idioter hela högen!Pix o alla rumpoooor!

Åh, han e en glädjespridare! Gud vad jag skrattade!
Vad tycker ni om hans "ta kort pose"?

i detta NU e dom inne i våran bungalow och snor!
Här sov vi alltså sista natten, snoooordyrt!


 Tack och hej Koh Samet, nu styr taxin mot världens finaste hotell och Bangkok!

1 kommentar:

Hannah sa...

Nej fy för det där alltså!! Usch!! Jag hatar dom jag med!!


Visst är hon! =) Finaste tjejen i finaste klänningen =)

Puss!